فرموده اند : هنگامیکه به منزل یکدیگر می روید ، توجهی به اشیاء و لوازم آن خانه نداشته باشید . چه کار دارید که در طاقچه اتاقشان چه نهاده اند و در اتاقشان چه گذاشته اند؟! یکی از اساتید بزرگوار حوزه علمیه آقای انـصاری شـیرازی هستند کـه از شاگردان مـرحوم عـلامه طباطبائی (ره)میباشند ایشان بسیار مرد متواضع و افتاده ای هستند .
ایشان از ابتدا تا انتهای کلاس تدریس شان اصلا سرشان را بلند نمی کنند تا ببینند چه کسی در کلاس حضور دارد و چه کسی حضور ندارد. خودم چند بار در مجلس درس ایشان شرکت کردم همیشه برایم سؤال بود که چرا ایشان فقط کتاب خـود را نگاه می کنند و اصلا نگـاهی به شاگردانشان نمی کنند تا ببینند در پای درسشان یک نفر نشسته یا ده نفر نشسته و یا پانصد نفر نشسته است . روزی خودشان میفرمودند که : «سرم را پائین می اندازم تا اگر روزی شخصی به کلاسم آمـد و آنرا نپسندید روز بعد به راحتی بتواند در کلاسم شرکت نکند و خجالت هم نکشد . زیرا اگر من صورت او را دیده باشم و او را شناخته باشم ممکن است از من خجالت بکشد . »
اینها در ساختن خود زحمت کشیده اند . آن وقـت آقایی دیگر به خانه مردم می رود و میخواهد همه چیزها را شناسائی کند تا ببیند چه خبر است . این بسیار کار زشت و ناپسندیده ای است . ما چه حـق داریم که وقتی به خان? دوستمان میرویم تحقیق کنیم تا ببینیم مثلا در کتابخانه اش چند تا کـتاب وجود دارد ؟ ! یا لای دفترش چـه نـوشته شده است ؟! به خصوص کسی که مشغول نوشتن چیزی است و داعـی بر این دارد که هنگام نوشتن کسی به دست او نگاه نکند . هـرگـز کسی که کنار او نشسته ، حق نگاه کردن به دست و نوشت? او را ندارد که اگر نگاه کند طهارت چشمش رااز بین برده است واین چشم و صاحب چشم هـرگز مؤدب نخواهـد بود . همـینطور استماع تلفـن دیگـران نیز خلاف ادب است . پشت در مردم نشستن و آهـسته به حرفـشان گوش دادن خلاف طهارت است . طوری باشیم که هر که خواهد گو بیا و هر که خواهد گو برو! این وقت است که حواس از هر چه که زائد بر فهم و ادراک است پاک می شود .اگر کسی میخواهد در سیر علمی و عملی وارد شود به دو عـنوان باید دقت کافی داشته باشد ?ـ طهـارت ?ـ ادب
این دو امر را باید درست طی کند تا چشم و گوش و اعضاء جوارح او هم مؤدب شوند و در مسیر تکامل قرار گیرند .