امواج گرانشی از پیامدهای اجتناب ناپذیر نظریه نسبیت عام هستند. نیروی جاذبه به عنوان اعوجاج هایی که ماده در بافت فضا-زمان ایجاد می کند توصیف می شود.هر جرم متحرکی امواج گرانشی تولید می کند که با سرعت نور منتشر می شوند. منابع قابل ردیابی آن باید شامل ستاره های منفجر شونده، سیاهچاله های ادغام شونده و ستاره های نوترونی باشند. ژئو 600 لیزری را به یک تونل L مانند شلیک می کند تا سیگنال بسیار ضعیف آنها را ردیابی کند .
به علاوه یک رصدخانه فضایی که قادر به دیدن انفجارهای اشعه گاما است به طور جداگانه این حادثه را تایید خواهد کرد. دانشمندان انتظار دارند که رویدادهای شدید کیهانی که منجر به تولید امواج گرانشی می شوند با انتشار اشعه گاما همراه باشند. پروفسور کارستن دنزمن، سرپرست مرکز بین المللی فیزیک گرانشی که به طور مشترک توسط انجمن ماکس پلانک و دانشگاه هانوور اداره می شود گفت: "اگر در دو ماه آینده ابرنواختری (سوپرنووا) در همسایگی ما روی دهد، شانس ما برای آشکارسازی و اندازه گیری امواج گرانشی حاصل از آن نسبتا زیاد خواهد بود." وی افزود: "نخستین گام به سوی اخترشناسی امواج گرانشی برداشته شده است." پژوهشگران کاملا مطمئن هستند که اکنون فن آوری لازم برای ردیابی امواج گرانشی را دارند. رصدخانه هایی مانند ژئو 600 اشعه لیزر را در طول تونل های بسیار بلند منعکس می کنند به این امید که تلاطم های بی نهایت کوچک ناشی از امواج گرانشی را هنگام عبور آنها از زمین تشخیص دهند.
امواج گرانشی از پیامدهای اجتناب ناپذیر نظریه نسبیت عام هستند نیروی جاذبه به عنوان اعوجاج هایی که ماده در بافت فضا-زمان ایجاد می کند توصیف می شود هر جرم متحرکی امواج گرانشی تولید می کند که با سرعت نور منتشر می شوند منابع قابل ردیابی آن باید شامل ستاره های منفجر شونده، سیاهچاله های ادغام شونده و ستاره های نوترونی باشند ژئو 600 لیزری را به یک تونل L مانند شلیک می کند تا سیگنال بسیار ضعیف آنها را ردیابی کند برخلاف امواج الکترومغناطیسی، امواج گرانشی خیلی خیلی ضعیف هستند. اگر چنین موجی از زمین رد شود، فضای خود را در یک بعد کش می دهد درحالی که آن را در یک بعد دیگر فشرده می کند؛ اما این تغییرات بسیار کوچک هستند. دستیابی به حساسیت های فوق العاده بالا بسیار دشوار بوده است تداخل سنج های (انترفرومتر) لیزری در این تشکیلات آزمایشی در جستجوی تلاطم هایی هستند که اندازه آنها تنها کسری از قطر یک پروتون است. پروتون از ذرات تشکیل دهنده هسته اتم است. پروفسور جیم هوگ، از موسسه تحقیقات گرانشی در دانشگاه گلاسکو در بریتانیا گفت: "فکر می کنم محتمل ترین رویدادی که ما می توانیم در این لحظه ردیابی کنیم سیاهچاله های ادغام شونده هستند." ردیابی موفق این امواج آخرین آزمونی است که نظریه نسبیت عام آلبرت اینشتین را تایید خواهد کرد. چنین دستاوردی همچنین راه ظهور نوع تازه ای از علم نجوم را باز می کند - نوعی از نجوم که به رصد نور وابسته نیست. چنین دستاوردی مهم خواهد بود زیرا بخش اعظم کیهان "تاریک" است؛ غالب ماده موجود در جهان با تلسکوپ های سنتی قابل دیدن نیست. رویکرد تازه (عدم تکیه به نور) به دانشمندان فرصت خواهد داد تا از طریق رصد امواج گرانشی بازمانده از انفجار بزرگ، که جهان احتمالا هنوز آکنده از آن است، نخستین لحظات پیدایش جهان را مطالعه کنند. تلسکوپ های فضایی مثل سوئیفت می توانند به طور کاملا مستقل ردیابی امواج گرانشی را تایید کنند با این حال لازمه این کار در اختیار داشتن فن آوری لیزری فوق العاده حساسی است که قرار است بعدا سوار بر ماهواره ها به مدار زمین ارسال شوند. هم اکنون آژانس های فضایی آمریکا و اروپا مشترکا در حال کار به روی پروژه ای موسوم به لیسا (Laser Interferometer Space Antenna) با همین هدف هستند. حتی پیش از آن نیز رصدخانه های فضایی احتمالا نقش مهمی در تایید رصدهای زمینی امواج گرانشی بازی خواهند کرد. برای مثال یکی از تلسکوپ های فضایی ناسا به نام "سوئیفت" قادر به رویت تشعشعات پرانرژی است. این تشعشعات حاصل رویدادهای شدید و تکان دهنده ای مانند آنچه امواج گرانشی را تولید می کنند است. سوئیفت همچنین پس از ردیابی انفجارهای اشعه گاما مسئولان ژئو 600 را آگاه می کند تا در جستجوی سیگنال های غیرعادی در داده های این آزمایشگاه باشند. پروفسور هوگ توضیح داد: "خیلی مهیج است که انفجارهای کوتاه اشعه گاما احتمالا ناشی از همان منابع (که باعث ایجاد امواج گرانشی نیز می شود) هستند. بنابراین اگر وقتی یک انفجار اشعه گاما (توسط سوئیفت) ردیابی شد، آنوقت کنجکاوی عجیبی به وجود می آید تا ببینیم در آشکارسازهای امواج گرانشی چه روی می دهد.