نظریه امام صادق(ع) در باره پیدایش جهان
… جهان از یک جرثومه بوجود آمد و آن چرثومه دارای دو قطب متضاد، که سبب پیدایش ذره گردید و آنگاه ماده بوجود آمد وماده تنوع پیدا کرد و تنوع ماده ناشی از کمی یا زیادی ذرات آنها می باشد .این تئوری ،با تئوری اتمی امروزی راجع بوجود آمدن جهان هیچ تفاوتی ندارد ،دوقطب متضاد ،دوشارژ مثبت و منفی اتم است .وآن دو شارژ سبب تکوین اتم گردید واتم ماده را بوجود آورد و تفاوتی که بین مواد دیده می شود ناشی از کمی یا زیادی چیزهایی است که درون اتم عناصر موجود می باشد.
امروز علمای فیزیک این نظریه را می پذیرند و هنوز نتوانسته اند نظریه ای جالب توجه تر از نظریه این مرد بزرگ راجع به پیدایش دنیا بگویند.
در این نظریه برجسته ترین قسمت موضوع ،دوقطب متضاد است . قبل از امام صادق (ع)فیلسوفان یونان و دانشمندان اسکندریه ،پی برده بودند که در، هستی اضداد وجود دارد و هر چیزی را باید از ضّد آن شناخت . اما در تئوری امام (ع) ،تئوری مربوط به اضداد صریح بیان شده و قید وشرطی ذکر نشده است . این صراحت در نظریه ثابت می کند که امام (ع)میدانستند اشتباه نمی کند و نمی خواستندراه بازگشت را همچون فیلسوفان یونان ، یا دانشمندان اسکندریه باز بگذارد.
اهمیت آنچه امام فرمودنددر قرن 17 میلادی که وجود دو قطب متضاد در فیزیک به ثبوت رسید، آشکار گردید.
در فیزیک از امام صادق (ع)چیزهایی به گوش رسیده که قبل از او ، کسی نگفت و بعد از وی تا نیمه دوم قرن 18م. و قرن 19و 20 میلادی به عقل کسی نرسید.
یکی از قوانینی که امام (ع )کشف کرد قانون مربوط به کدورت اجسام و شفاف بودن آنها می باشد . او گفت هر جسمی که جامد وجاذب باشد کدر است و هر جسم که جامد ودافع باشد شفاف جلوه می کند . از او پرسیدند که جاذب چیست ؟عرض کرد :جاذب حرارت است .این نظریه بقدری جالب است که آدمی حیرت می کند چگونه در نیمه دوم قرن هفتم میلادی و نیمه اول قرن دوم هجری مردی توانسته یک چنین نظریه بدیع را ابراز نماید . قانون فیزیکی امروز می گوید: هر جسم که امواج حرارت بسهولت از آن عبور کند یعنی هادی حرارت باشد و امواج الکترومانیه تیک از آن عبور نماید یعنی هادی الکتریسته باشد، تیره است ودرخشندگی ندارد.. اما اجسامی که حرارت بخوبی از آنها عبور نمی کند یعنی هادی حرارت نیستند و امواج الکترومانیه تیک را عبور نمی دهند (عایق هستند) درخشندگی دارند ، اما آنچه سبب گردیدکه این گفته جهانگیر شود و از اطراف تمام اقوام و نژادها مورد قبول قرار گیرد سادگی آنست .1