آلبرت اینشتین : انسان ، شگفت انگیزترین پدیده هستی است ، زیرا جهان با همه عظمتش برای او قابل درک است .
خورشید ما و منظومه شمسی فقط یکی از نقاطی است که در انتهای یکی از بازوهای کهکشان راه شیری قرار دارد .
نزدیکترین ستاره به خورشید ما ، آلفا قنطورس نام دارد . فاصله این ستاره از زمین چهار سال و سه ماه و دو روز نوری است.یعنی نور که در هر ثانیه ۳۰۰۰۰۰۰۰۰متر را می پیماید ( در هر ثانیه مسافتی معادل ۸ بار چرخیدن به دور زمین ) و بهتر است بدانیم هواپیماهای مافوق صوت سرعتی حدود ۴۰۰ متر بر ثانیه دارند.نور فاصله میان آلفاقنطورس و زمین را در مدت ۳/۴ سال طی می کند . اگر شما شب به آسمان نگاه کنید و این ستاره را ببینید ، این چیزی که شما می بینید متعلق به ۳/۴ سال قبل است . و این تازه مربوط به نزدیکترین ستاره است .
در کهکشان ما (راه شیری ) چیزی حدود ۱۰۰۰ میلیارد ستاره وجود دارد که نزدیکترین آنها آلفا قنطورس است .منظومه شمسی فقط یکی از این نقاط است که به همراهی خورشید به دور مرکز کهکشان راه شیری می چرخند . فاصله خورشید تا مرکز کهکشان راه شیری حدود سی هزار سال نوری و قطر این کهکشان در حدود صد هزار سال نوری است .
خورشید ما هر دویست و پنجاه میلیون سال یکبار به دور مرکز کهکشان راه شیری می گردد . به این مدت یک سال کیهانی می گویند . طبق تحقیقات سن زمین حدود چهار میلیارد سال است ، پس می توان گفت سن زمین ۱۵ تا ۱۶ سال کیهانی است .
دورترین ستاره در کهکشان ما ( راه شیری ) از خورشید حدود ۸۰ هزار سال نوری فاصله دارد . یعنی چیزی که ما فعلا در آسمان می بینیم مربوط به ۸۰ هزار سال قبل است . و این تازه در کهکشان خودمان است . آیا باز هم کهکشان های دیگری وجود دارد ؟
بله ،تعداد کهکشانی که اکنون می گویند و هر روز در حال افزایش است حدود ۱۵۰ میلیارد است که نزدیکترین آنها آندرومد( عکس بالای صفحه ) نام دارد و فاصله آن از زمین ۵/۱ میلیون سال نوری است و این تازه نزدیکترین آنها به زمین است و همه این کهکشانها در اطراف یک فضای تاریک در حال چرخش هستند .