بهترین انتظار آن است که
انسان قلب را در اختیار کسی قرار بدهد که او به اذن خدا زیر و رو کند؛ یَهدُونَ
بِأمْرِنا! انسان اگر متحوّل شد و منقلب شد، عالم را در کام خود شیوا و شیرین میبیند.
چیزی برای او تلخ نیست. هیچ حادثه ای آن توان را ندارد که قلب متحوّل شده را قبض
کند! ألا إنَّ اُولیاءَ اللهِ لا خُوفٌ عَلَیهِمْ وَ لا هُمْ یَحزَنُونْ . این
اختصاصی به قیامت ندارد؛ در دنیا هم اینچنین است. پس کسی منتظر آن حضرت است که
حضرت را بشناسد! و اگر شناخت، حیات او حیات معقول است، انتظار او انتظار معقول و اگر
نشناخت، حیات او حیات جاهلی است، مرگ او مرگ جاهلی است. (آیت الله جوادی آملی)
اگر به راستی منتظـری ، چرا لاغــر و خانه نشیــن نشده ای ؟ !
به محض اینکه حقیقتاً منتظر بشوی او رسیده است . آیا خوب است آدم این قدر بی رگ باشد ؟ یک دوستت یک ساعت دیر از سفر بیاید این همه تقلّا می کنی . اگر انتظار داری ، آثــارش کـــو ؟ !
اگر انتظــار داری باید غـــم دنیا برود ، حتی اگر خود امــام هم آمد با او دعوا نکنی و هی نگویی عَجَــل . البته طلب تعجیل ظهــور ، برای افراد مبتدی خوب است ، ولی بالاتر از آن هم هست . آن وقتی است که از تقلّای خودت مأیوس شدی و در خانه ات نشستی و چشم و گوش به در ماندی . از آن بالاتر وقتی است که منتظــر در هم نیستی و از آن هم مأیوس شدی . چنین فردی خود حضرت ولعیصــر ( عجّل الله تعالی فرجه ) پهلویش نشسته اند و همه ملائکـه نگاهش می کنند
. کسی که می تواند خدمت حضــرت برسد ولی معرفت حضرت چنان همه وجودش را پر کرده است که می تواند طاقت بیاورد و خدمت ایشان نرود ، چنین کسی به حضــــــرت « علیه السلام » راه دارد . او می بیند که دلش که تا دیروز غنچـــه بود ، در خودش فرو رفته و بسته و گریان ، ولی امروز باز و شکفتـه شده و عطــر آن همه وجودش را گرفته است . از اینجا می فهمـد که آقـا تشریف آورده اند .
ما مثل بچّه ای هستیم که پدرش دست او را گرفته است تا به جایی ببرد و در طول مسیر از بازاری عبور می کنند . بچّه جلب ویترین مغازه ها می شود و دست پدر را رها می کند و در بازار گم می شود و وقتی متوجّه می شود که دیگر پدر را نمی بیند ، گمان می کند پدرش گم شده است ، در حالی که در واقع خودش گم شده است . انبیاء و اولیاء پدران خلقند و دست خلایق را می گیرند تا آنها را به سلامت از بازار دنیا عبور دهند . غالب خلایق جلب متاعهای دنیا شده اند و دست پدر را رها کرده و در بازار دنیا گم شده اند .
امام زمـان ( ع ) گم و غائب نشده است ، ما گم و محجـوب گشته ایم .
این ماییم که غایبیم، اعمی از بصیر غایب است نه بصیر از اعمی. اگر یک نابینایی دوست خودش را نمیبیند آن دوست غایب نیست. این نابینا غایب است. این چنین نیست که حضرت غائب باشد.
«و قل إعملوا فسیری الله عملکم و رسوله والمؤمنون». ائمه هم میبینند، وجود مبارک حضرت نیز میبیند. باید مواظب گفتارمان، رفتارمان، سیره و صفتمان باشیم، غیر از مراقبه، مسئله مرابطه مطرح میشود. مراقبت این است که خلاف نکنیم. مرابطه این است که علاوه بر این که خلاف نکنیم، خودمان را نزدیک کنیم و کمک و فیض بگیریم. نه این که فقط مواظب باشیم که نلغزیم، بلکه رابطه برقرار کنیم که دستمان را بگیرد. ذیل آیه کریمه «یا أیّها الذین آمنوا اصبروا و صابروا و رابطوا». این حدیث شریف هست که «رابطوا مع إمامکم المهدی المنتظر». یعنی با او مرابطه برقرار کنیم کار اصلی امام زمان(عج) این نیست که جهان را از عدل و داد پر میکند. کار اصلی او زنده کردن جامعه است. وجود امام زمان(عج) عامل حیات است کار اصلی او احیاگری است. همان گونه که رسول خداصلی الله علیه وآله جامعه مرده را زنده کرد، حضرت ولی عصر(عج) نیز جامعه مرده را زنده میکند و برای احیای آن، معارف و حقایق و طهارت حقیقی را اعطا میکند (یزکّیهم و یعلّمهم). جامعهای زنده است که کتاب الهی، حکمت الهی و طهارت الهی را بداند و بیابد. پیامبرصلی الله علیه وآله بعد از اینکه تزکیه و تعلیم فردی را مطرح کرد، به تزکیه و تعلیم جمعی پرداخت و [به درمان] کینه جویی، حقد، حسادت و... پرداخت. آن که عداوت را تبدیل به صلح میکند، کیمیاگری است (ولایت تکوینی) و تنها با نصیحت ممکن نیست. کار امام عصر(عج)، تبدیل عداوت به صداقت و... است. بیشتر کارهای امام زمان(عج) (تأمین امنیت، عدالت، رفاه و...) فرعی است و مهم، کار اصلی است و این کار اصلی با کارهای فرعی کامل میشود...».
مرکز پژوهشی «هادو» در توکیو در تحقیقی جامع با استفاده از فنآوری نانو، تأثیر تلاوت آیات الهی بر روی آب زمزم را مورد بررسی قرارداد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی لبیک، «ماسارو ایموتو»، رییس مرکز پژوهشی هادو در توکیو با بیان اینکه در این تحقیق به نتایج ارزنده و عجیبی دستیافتهاند، گفت: تلاوت آیه «بسماللهالرحمنالرحیم» تأثیر عجیبی بر روی بلورهای آب زمزم دارد، به طوری که هنگام تلاوت این آیه مبارک حبابهای زیبایی بر روی این آب تشکیلمیشود.
این پژوهشگر ژاپنی همچنین گفت: از بزرگترین تجاربی که در نتیجه آزمایش بر روی آب زمزم به دستآمده، این است که هنگامی که در کنار ظرفی از آب زمزم آیاتی از قرآنکریم تلاوتشود، بلورهایی رمزگونه و زیبا بر روی آن شکلمیگیرد.
رییس مرکز پژوهشی هادو با اشاره به اینکه آب زمزم ویژگیهای خاصی دارد که تغییر در آن امکانپذیر نیست، افزود: این آب ویژگیهای منحصر به فردی دارد که در سایر آبها یافتنمیشود.
وی گفت: با توجه به آزمایشها و مطالعات زیادی که بر آب زمزم انجامشد، این نتیجه به دستآمد که اگر یک قطره از زمزم با هزار قطره آب معمولی مخلوطشود، بلورهای تشکیلدهنده آن تغییر شکلداده و خاصیت زمزم را پیدامیکنند.
ماسارو ایموتو که صاحب نظریه «تأثیرپذیری اشکال ذرات آب از عوامل خارجی» است، تصریحکرد: تا به حال هیچ لابراتوار و یا آزمایشگاهی نتوانستهاست ویژگیهای خاص این آب را تغییردهد
نه تنها موسى بن عمران بلکه بسیارى از پیامبران بویژه پیامبر بزرگ اسلام پرسش هایى درباره ى معارف و حقایق از حضرت حق داشتند که خداى مهربان پاسخ آنان را عنایت کرده است .
بخش مهمى از این پرسش ها در رابطه با حسنات اخلاقى بوده که در این زمینه به یک قطعه از این پرسش ها که موسى بن عمران از حضرت حق داشته و پاسخ هاى بسیار مهمى شنیده اشاره مى رود .
امام عسکرى (علیه السلام) مى فرماید : هنگامى که موسى بن عمران با خدا سخن مى گفت عرضه داشت : خدایا ! پاداش کسى که شهادت دهد من فرستاده و پیامبر توام و تو با من سخن مى گویى چیست ؟ خدا فرمود : فرشتگانم به سوى او مى آیند و وى را به بهشتم بشارت مى دهند .
موسى گفت : پاداش کسى که در پیشگاهت مى ایستد و همواره نماز به جا مى آورد چیست ؟ فرمود : به خاطر رکوع و سجود و قیام و قعودش به فرشتگانم مباهات مى کنم ، و کسى که به فرشتگانم به او مباهات کنم او را عذاب نخواهم کرد .
موسى گفت : پاداش کسى که به خاطر خشنودیت مسکینى را طعام دهد چیست ؟ فرمود : فرمان مى دهم ندا دهنده اى بر فراز همه ى خلایق ندا دهد فلان پسرِ فلان از آزاد شده هاى خدا از آتش دوزخ است .
موسى گفت : پاداش کسى که صله ى رحم کند چیست ؟ فرمود : مرگش را به تأخیر مى اندازم و سکرات موت را بر او آسان مى کنم ، و خزانه داران بهشت او را ندا مى کنند به سوى ما بیا و از هر درى که خواستى وارد بهشت شو .
موسى گفت : پاداش کسى که آزارش را از مردم نگاه دارد و نیکى و خیرش را به مردم برساند چیست ؟ فرمود : روز قیامت ، آتش به او ندا مى کند که تو را بر من راهى نیست .
گفت : پاداش کسى که با زبان و دلش تو را یاد کند چیست ؟ فرمود : موسى ! او را در قیامت در سایه ى عرشم قرار مى دهم و در حمایت خود مى گیرم .
گفت : پاداش کسى که پنهان و آشکار آیات حکیمانه ات را تلاوت کند چیست ؟ فرمود : اى موسى ! چون برق بر صراط خواهد گذشت .
گفت : پاداش کسى که بر آزار و سرزنش مردم چون وابسته به تو است صبر کند چیست ؟ فرمود : او را در برابر ترس هاى روز قیامت یارى مى دهم .
گفت : پاداش کسى که چشم هایش از خشیت تو اشک بریزد چیست ؟ فرمود : چهره اش را از حرارت آتش دوزخ حفظ مى کنم و او را از روز فزع اکبر ایمنى مى دهم .
گفت : پاداش کسى که به خاطر حیاى از تو خیانت را ترک کند چیست ؟ فرمود : روز قیامت براى او ایمنى است .
گفت : پاداش کسى که به اهل طاعتت محبت ورزد چیست ؟ فرمود : او را بر آتش دوزخ حرام مى کنم .
گفت : پاداش کسى که مؤمنى را عمداً به قتل برساند چیست ؟ فرمود : روز قیامت به او نظر رحمت نمى اندازم و از لغزشش گذشت نمى کنم .
گفت : پاداش کسى که کافرى را به سوى اسلام دعوت کند چیست ؟ فرمود : به او درباره ى هرکسى که بخواهد اجازه ى شفاعت مى دهم .
گفت : پاداش کسى که نمازهایش را به وقت بخواند چیست ؟ فرمود : درخواست هایش را به او عطا مى کنم و بهشتم را بر او مباح مى نمایم .
گفت : پاداش کسى که وضویش را براى خشیت تو کامل و تمام انجام دهد چیست ؟ فرمود : او را روز قیامت برمى انگیزم در حالى که میان دو چشمش نورى است که مى درخشد .
گفت : پاداش کسى که روزه ى رمضان را به خاطر رضا و خشنودى تو بگیرد چیست ؟ فرمود : او را در قیامت در جایگاهى قرار مى دهم که در آن ترسى نیست . . .(1) .
--------------------------------------------
1 ـ امالى صدوق : 207 ، المجلس السابع و الثلاثون ، حدیث 8 ; بحار الانوار : 13 / 327 ، باب 11، حدیث 4.
«راش» یکی از بنیانگذاران علم روان پزشکی می گوید:
«مذهب آنقدر برای پرورش و سلامت روح و روان آدمی اهمیت دارد که هوا برای تنفس»
در سالهای اخیر روانشناسان توجه بیشتری به دین برای سلامت روان و درمان بیماریهای روانی معطوف داشته اند. آنها معتقدند در ایمان به خدا نیروی خارق العاده وجود دارد که نوعی قدرت معنوی به انسان می بخشد و در تحمل سختی های زندگی روزمره او را کمک می کند. از نگرانی و اضطرابی که بسیاری از مردم زمان ما در معرض ابتلا به آن هستند دور می سازد. دوره ای که توجه فراوان به زندگی مادی و رقابت شدیدی برای بدست آوردن مادیات بین مردم به وجود آمده است، همین گرایش باعث فشار روحی بر انسان معاصر و گیجی و سردرگمی او شده است.
(ایمان بدون شک مؤثرترین درمان اضطراب است) اضافه می کند (ایمان نیرویی است که باید برای کمک به انسان در زندگی وجود داشته باشد، فقدان ایمان خطری است که شکست انسان را برابر سختیهای زندگی هشدار می دهد.)
همانطور که امواج خروشان و غلتان اقیانوس نمی تواند آرامش ژرفای آن را برهم بزند و امنیت آن را پریشان کند دگرگونیهای سطحی و موقتی زندگی نیز آرامش درونی انسان را که عمیقاً به خداوند ایمان دارد برهم نمی زند.